The Ultimate Guide To ξενοδοχεια κυπαρισσια
The Ultimate Guide To ξενοδοχεια κυπαρισσια
Blog Article
Διαθέτει όλα όσα θα χρειαστείτε κατά τη διαμονή σας, ταβερνάκια πάνω στη θάλασσα, καταστήματα με σουβενίρ και μια καλή επιλογή καταλυμάτων.
Ξενοδοχεία κοντά σε Αεροδρόμιο Καλαμάτας Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος
Κάτω από τον Πάρνωνα και στις ακτές του Μυρτώου υπάρχει ένα χωριό που θυμίζει ελληνικό νησί πριν την τουριστική ανάπτυξη ΑΠΟ ΤΟΝΓΙΩΡΓΟ ΠΟΥΛΙΟΠΟΥΛΟ
Ο τελευταίος βρίσκεται αριστερά του χωριού, μετά την παραλία της Αγίας Κυριακής. Εκεί που για λίγα μόνο χιλιόμετρα, που ανήκουν στο νομό Λακωνίας (γιατί το κομμάτι της Αργολίδας είναι έτοιμο), δεν έχει ολοκληρωθεί ο παραλιακός δρόμος που θα ενώνει το Λεωνίδιο και τα Πούλιθρα με το Κυπαρίσσι.
Σήμερα, στους πρόποδες του βράχου είναι χτισμένη η γειτονιά της Βρύσης, ενώ μέσα στον ίδιο τον βράχο, πολύ κοντά στην πηγή που οι ντόπιοι ακόμα λένε «πηγή της Αταλάντης» είναι χτισμένο το εκκλησάκι της Παναγίας.
Πολύ όμορφο και γραφικό χωριουδάκι. Σχετικά δύσκολη η πρόσβαση, ένα πεντάωρο από Αθήνα. Όμορφη θάλασσα, ένας τόπος που αποπνέει ηρεμία.
Είναι ένα γραφικό και ορεινό χωριό, που σφύζει από ζωή από το απόγευμα και μετά. Τα περισσότερα μαγαζιά ανοίγουν το απόγευμα και μένουν ανοιχτά ως αργά το βράδυ.
Τέλος να πάτε στη Παναγία των βράχων και στις πηγές που βγαίνει το νερό που έχουμε στο Κυπαρίσσι, στην αρχή του χωριού πριν μπουμε στον οικισμό της Βρύσης.
Απέναντι από την Αγία Κυριακή είναι ο άλλος μώλος, αυτός του Αγίου Νικολάου, όπου δένουν τα καΐκια όταν έχει καιρό και δεν μπορούν να πιάσουν στο Μώλο της Παραλίας.
Ποιό αεροδρόμιο να επιλέξω για να φτάσω στην Κυπαρισσία?
Σε αυτόν τον ολοκληρωμένο οδηγό, θα εξερευνήσουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το μεγαλοπρεπές δέντρο, από την ιστορία και την πολιτιστική του σημασία μέχρι τα πρότυπα ανάπτυξής του και τον οικολογικό του ρόλο. Ας τα δούμε λοιπόν αναλυτικά!
Κι αυτή είναι η μαγεία του να βρίσκεσαι στην άκρη του κόσμου.
Στην αρχαιότητα το νοικιαζομενα διαμερισματα κυπαρισσια Κυπαρίσσι ήταν γνωστό με το όνομα Κύφαντα και η ακρόπολή του βρίσκεται επάνω στον λόφο Καστράκι. Τους κλασικούς και ελληνιστικούς χρόνους ανήκε διοικητικά πότε στη Σπάρτη και πότε στο Αργος.
Όλα τα κοινά κυπαρίσσια φέρουν θηλυκά και αρσενικά άνθη στο ίδιο δέντρο, αν και σε διαφορετικά σημεία, και ανθίζουν από τις αρχές ως τα τέλη της άνοιξης (Μάρτιος- Μάιος).